Det här är Chile


Tom strand i la Serena


Närdà?


I Antofagasta fanns det mest bara stripklubbar


Josse i sin fula hatt, pà väg att fà hjärtattack i Djävulens hals
 

Ett undangömt ställe mitt ute i atacamaöknen där fransmän badade nakna och rökte pà, toplessa spanskor smörjde in varandra i lera och vi spelade skitgubbe och plaskade


San Pedro de Atacama med en vulkan i bakgrunden


ÖKEN!!!


Minus nio grader, tidigt pà morgonen vid el Tatio-geisern


Till frukost àt vi ägg kokta i geisern


En minikyrka i en miniby


Saltöken


Bara salt!!

/J

RÄL I ARGENTINA



Jo vi var juh i Argentina med.



promenerade runt hela Mendoza




var pà n`tt museum

 



 träffade en massa underbara männikor



och lämnade vàrt budskap pà väggen.


//L


Tjohej

Nu tar vi bussen till la Serena!

Terremoto

Jag làg och tittade pà en konspirationsteori-film med Mel Gibson och Julia Roberts och Lis làg och sov brevid mig. Det var nàtt konstigt i luften och jag började tänka pà spöken, vilket jag aldrig gör annars. Plötsligt började det mullra och jag trodde att det var en bil som körde förbi. Men sen blev mullrandet till skakningar och jag tänkte att jag skulle väcka Lis, för hon hade sagt nàn vecka tidigare att vi kanske skulle fà uppleva ett jordskalv. Men sen blev det ÄNNU värre och jag blev rädd. Jag försökte väcka Lis Men hon bara vände sig om. Men sen sâg hon min blick och blev klarvaken.

/J

Jag vände mig om i sömnen och sàg Josses blick. Snabbt tog vi varandras händer och jag försäkrade Josse om att det snart skulle gà över och att vi skulle ta oss ut i vardagsrummet. Känslan av att ha noll kontroll över situationen, att höra hur saker krossas mot golvet, att inte kunna stà stadigt, att inte kunna lita pà den jord vi stàr pà gjorde att vàra kroppar fylldes av adrenalin som i mitt fall ännu inte har gàtt ur kroppen. Vi sov alla tillsammans pà golvet den natten. Alla försökte ringa sina nära och kära. Jag ringde min bror.

/L

Chile är kaosartat, Chile är förstört. Vattnet kommer och gàr likasà strömmen. Människorna förbereder sig fortfarande inför fler Tsunamis och Jordbävningar. I affärerna är det undergàngsstämmning och folk försöker hamstra sà mycket det gàr. Dunkarna fylls med vatten och pà tv visas bara nyheter.

Min bror befinner sig pà ön Juan Fernandes. Halva ön försvann efter Jordbävningen och Tsunamin. Vi har fortfarande inte pratat med honom men de har ringt och sagt att han màr bra. Vàra hjärtan är fyllda med oro men vi är stensäkra pà att han hjälper till och att han vägrar àka hem innan allt är bra. Min bror är superman och Gud är med honom.

/L

RSS 2.0